מאמרים:
האם שינוי תזונה הוא המפתח והתשובה לוירוס קורונה?
הנתונים מכל העולם מראים שוב ושוב קשר הדוק בין מחלות כרוניות מודרניות , כמו מחלות לב וסוכרת לבין סיכון מחלה קשה ותמותה מ 19 COVID , הנגרמת מוירוס קורונה החדש.
בצעירים שחלו קשה בארה"ב השמנה היוותה בפני עצמה גורם סיכון משמעותי.
כפי שניתן לראות בתמונה מצ"ב – המחלות הכרוניות המשמעותיות ביותר מבחינת סיכון בקורונה היו : מחלת לב וסוכרת (כ- 30% מהחולים) ובמידה פחותה מעט מחלות ריאה (18% ).
הגידול בסיכון היה משמעותי ביותר : פי 12 סיכון לתמותה ופי 6 סיכון לאשפוז במחלה משמעותית. אחוזי התמותה היו גבוהים מאוד אצל אנשים עם מחלות רקע והגיעו עד כמעט 20% .
.
איך זה קשור לתזונה?
בניגוד לדעתם של הרבה אנשים , המחלות הכרוניות אינן נגרמות מסיבות גנטיות! הרגישות להן היא גנטית , אך הן נגרמות מסיבות אפיגנטיות : כלומר בהשפעת הסביבה שאנו מפעילים על הגוף. בעיקר תזונה ופעילות גופנית.
המחקרים ב- 20 השנים האחרונות תומכים בכך שגורם משמעותי במחלות הכרוניות הוא ההורמון אינסולין. אינסולין הוא הורמון המופרש בגוף מהלבלב בעיקר אחרי אכילת פחמימות וסוכרים והוא מאפשר להפוך את הסוכר לשומן לצורך אגירתו בגוף.
אכילת פחמימות מרובות גורמת לעלייה קבועה של אינסולין בדם, לתופעה שנקראת תנגודת לאינסולין ובסופו של דבר להתפתחות סדרה של מחלות כרוניות. כל המחלות ה"מודרניות" קשורות ישירות לריכוז אינסולין גבוה בגוף ולתנגודת לאינסולין : סוכרת סוג 2, מחלות לב, לחץ דם גבוה, דמנציה, סרטן ועוד. כמודגם בתמונה 2 - סדרת מחלות אלה מכונות על ידי רופאים : סינדרום מטבולי
אינסולין גורם גם לרעב ורצון לאכול, ולכן להשמנה , ולמעגל אכילה ועליית אינסולין שמוביל להחמרה הדרגתית בכל המחלות הכרוניות.
הורדת דלקתיות בגוף ככלי להילחם בסיבוכי 19 COVID:
נבדקו בחודשים האחרונים במחקרים הסתכלותיים אך גם קליניים - מספר תרופות או תוספים שהדגימו שיפור או הקטנת תמותה בחולי קורונה. המנגנון המשותף היה הורדת רמת הדלקתיות בגוף:
- ויטמין D
- סטרואידים מסוג דקסמתזון
- תרופות מסוג סטטינים , אשר מפחיתות דלקתיות בנוסף להורדת כולסטרול
סטרואידים נבחנו במחקר קליני באנגליה והם מפחיתים את התמותה עד 50% בחולים קשים, אך אינם יעילים בחולים קלים. לגבי ויטמין D יש מחקרים רבים שקושרים אותו לשיפור במחלות ריאה, וכן יש נתונים אפידימיולוגים לגבי מיעוטים כהי עור וזקנים במוסדות - שתי אוכלוסיות עם חוסרים ידועים ויטמין D שהן פגיעות יותר לנגיף. ידוע שגם אנשים במשקל עודף בדרך כלל לוקים בחוסר ויטמין D בדם , משום שהוויטמין מתרכז ברקמת השומן הגדולה.
בשלב זה מומלץ לכל אדם לבדוק את מצב ויטמין D בדמו , ואם הוא במחסור או בצד הנמוך של הנורמה , להוסיף תוסף או לדאוג לשהות בשמש כ- 10 דקות ביום עם חלקי גוף חשופים.
הכמות הרצויה של תוסף ויטמין 3D - כ 1000 IU ביום ואם המינון גבוה יותר אפשר לתסף פעם בכמה ימים.
דלקתיות גבוהה ידועה כאחת הבעיות גם אצל חולי סוכרת וכגורם למחלות לב. סוכר ידוע כחומר מעלה דלקתיות.
לכן מומלץ בימים אלה לעבור לתזונה דלת פחמימות - ואף קטוגנית. אשר ידועות בהנמכת מנגנוני דלקת.
מגיפת הקורונה והמחלה 19 COVID מחזירים למרכז הבמה
את הבריאות המטבולית:
-
בחודשים האחרונים יצאו מספר מאמרים רב שקישרו את המחלות המטבוליות כמו סוכרת , מחלות לב, מחלות כליות – עם סיכון מוגבר לקורונה.
-
מעולם לא היה זמן טוב יותר לטפל בבעיות המטבוליות


הביסוס המדעי וחידושים
-
המונח המדעי: מטבוליזם – מתייחס לשני תהליכים אפשריים בגוף:
תהליך בנייה – שהוא תהליך אנאבולי ותהליך פירוק –
שהוא תהליך קטבולי.
-
מטבוליזם הוא האופן בו הגוף מחליט ומבצע ,על סמך התנאים בהם הוא נמצא: האם להשתמש במזון ולבנות איתו מרכיבים חדשים בגוף, או לפרק מרכיבים או חומרים מתוך הגוף ולהשתמש בהם כמקור אנרגיה.
-
המדע מראה בהסתמך על מחקרים רבים מתחומי האבולוציה, הביולוגיה, גנטיקה ורפואה – שאורח החיים הבריא ביותר לבני אדם הוא לעבור באופן מחזורי בין פירוק לבניה. ולפתח בדרך זו "גמישות מטבולית".
-
בדומה לתהליך שקורה בספורט: הגוף צריך לעבור בין מאמץ ולחץ גופני בזמן ביצוע הספורט לבין תקופת המנוחה והתיקון. כאשר התיקון של הגוף אחרי מאמץ ספורטיבי משפר את תפקודו ומייצר אברים טובים
ועמידים יותר.
-
באופן דומה בתהליך מטבולי גמיש: על ידי הפירוק הקטבולי הגוף יכול לנקות את עצמו מפסולת חלבונים, מעודפי שומן ומחומרים פגומים,
ובזמן הבניה, בשלב האנבולי הוא בונה איברים וחומרים איכותיים יותר.
על גילוי תהליך מחזור פנימי זה קיבלו חוקרים פרס נובל ב 2016.
-
באורח החיים המודרני, בגלל שפע המזון, האכילה לעיתים קרובות, וסוגי המזון המודרניים שאנו אוהבים, הגוף לא נמצא כמעט אף פעם במצב פירוק, וכל מנגנוני הבניה עובדים בתפוקה גבוהה. מכאן ,המחקרים מראים בבירור, מחמיר הסיכון לרוב המחלות הכרוניות של העולם המודרני: מחלות לב, סוכרת, סרטן ודמנציה. ולאחרונה גם קורונה!
-
שיטת FOODFIT בנויה על מחזוריות , תוך הפעלת מנגנונים מטבולים
של פירוק ושל בניה לסירוגין, מתוך כוונה לייצר גמישות מטבולית .
-
שיטת FOODFIT מנצלת מנגנונים ביולוגיים פנימיים של הגוף לרפא את עצמו.השיטה מחברת את התפיסה המדעית המודרנית של הבנת מנגנונים גנטיים וביוכימיים עם תפיסות אבולוציוניות מודרניות שדומות באופן מפתיע לתפיסות מהמזרח הרחוק בדבר "מערכת שלמה" של גופנו
והטבע סביבנו.
-
המנגנונים עליהם מבוססת השיטה הינם על פי הממצאים בספרות המדעית:
קטוזיס, אוטופאגיה , השעון הביולוגי, הפעלת גנים (SIRTUINS),
הורדת תנגודת לאינסולין, הפחתת דלקתיות.